Základná škola Milana Mravca, Raková 950 s elokovanými triedami v Trstenej
 
Hlavná stránka
   
  • Mliečny program

    Okrem projektu "Ovocie pre školy" sme sa zapojili do "Mliečneho programu" so 100 % účasťou. Dnes sme si mohli vychutnať výborné jogurty, mliečko a cmar z Mliekární vo Svrčinovci.

  • VŠEVEDKO

    V pondelok 10.10.2011 žiaci krúžku VŠEVEDKO navštívili s pani uč. J. Helešovou Farmu v Rakovej.

    Ochotný zamestnanec farmy previedol deti po budovách, kde sa zoznámili so starostlivosťou o jednotlivé druhy zvierat a ich úžitkom pre človeka. Videli kravičky, dvojtýždňové kuriatka a mohli si pohladkať krásne kone. Najväčšiu radosť však mali z pocitu, keď si mohli vysadnúť na krásnu kobylu Rebeku. Pri odchode sa posilnili korbáčikmi, vyrobenými na farme.

    Ďakujeme pánovi Šamajovi, že nám umožnil prehliadku Farmy v Rakovej.

  • Triedne rodičovské združenie

    sa bude konať v stredu 5. októbra 2011 od 16.00 h v 1. C, 2. B, 4. B. Účasť rodičov je potrebná.

  • ZRPŠ

    Dnes sa v ZŠ Raková č. 950 konalo celoškolské rodičovské združenie, kde pán riaditeľ Mgr. Jozef Haviar informoval o ŠkVP, o ukončení projektu Modernizácie školy a vyučovania, predstavil pedagogických zamestnancov školy, informoval o možnosti využitia ponuky Mliekarne Svrčinovec, o pokračovaní projektu Ovocie pre deti. Prítomní boli oboznámení s hospodárením pokladne ZRPŠ a následne bol schválený poplatok 5,- € na žiaka. Výchovná poradkyňa priblížila svoju prácu na škole a p. vychovávateľka činnosť práce ŠKD a odôvodnila mesačný poplatok 3,50 €. Zástupkyňa pre I. st. upozornila na najdôležitejšie body Školského poriadku a odporučila stránku školy, kde je celý ŠP zverejnený. Na záver pán riaditeľ ešte podal informácie o elek. žiackej knižke a prítomným sa poďakoval za účasť. Následne sa rodičia rozišli na konzultácie s triednymi učiteľmi.

    V Trstenej budú triedne schôdzky na budúci týždeň. Presný dátum a čas bude včas oznámený.

  • Vzdelávacie poukazy

    Dnes sme našim žiakom rozdali Vzdelávacie poukazy

  • Slávnostné otvorenie nového šk. r. 2011/2012

    začalo 5. septembra krásnymi tónmi Slovenskej štátnej hymny pred budovou ZŠ Raková č. 950. Pán riaditeľ Mgr. Jozef Haviar po slávnostnom príhovore privítal nových pedagogických pracovníkov a informoval žiakov, pedagógov i rodičov o organizácii školy, jej zameraní, plánovaných akciách... Na záver poprial všetkým veľa zdravia, síl a úpechov v šk. roku 2011/2012.

  •     Základná škola, Trstená č. 475,   R a k o v á

                                                           

     

    Z kroniky školy (pri 30-ke školy)                             

    Dňa  31. augusta 1981za  prítomnosti zástupcov   MŠ SSR Ing. Gabka, IPO s. Lalka   a Hodasa, ONV Ing. Pollákovej a s. Kopera, MNV s Mikovčáka, Vráblika a Pastorka sa uskutočnilo slávnostné otvorenie a kolaudácia novej školskej budovy, ktorá má hodnotu 5,5 mil Kčs.

    Bola vybudovaná v rámci investičnej výstavby, dotovaná MŠ SSR ako experimentálna škola. Slávnostného odovzdania školy do užívania  sa zúčastnilo tiež mnoho iných hostí. Vrelé príhovory zástupcov uvedených orgánov doplnil pekný kultúrny program miestnej ženskej folklórnej skupiny i milý program žiakov školy. Nechýbali samozrejme budúci vyučujúci, žiaci, rodičia. 

    Slávnostná chvíľa - prestrihnutie pásky a odovzdanie kľúčov školy s. riaditeľovi Štefanovi Haviarovi z rúk predsedníčky ONV Ing. Pollákovej bol okamih veľmi dojímavý. Nie div, veď výstavba tejto budovy školy trvala už pridlho a bola taká potrebná. Po slávnostnom akte odovzdania školy zasadli pozvaní hostia k slávnostnému pohosteniu, kde im boli odovzdané upomienkové darčeky.

     

    Školský rok 1981/1982 otvoril s. riaditeľ Štefan Haviar.

    Vo svojom príhovore vytýčil úlohy pre tento školský rok a zhodnotil prácu uplynulého obdobia. Žiaci boli uvedení do tried, oboznámení so školským poriadkom, boli im odovzdané učebnice a učebné pomôcky.

    Organizácia školy: 4 vyučujúci a 96 žiakov

    1. roč. s. uč. Mária Cechová - 20 žiakov

    2. roč. s. uč. Terézia Barčáková - 26 žiakov

    3. roč. s. riad. Śtefan Haviar - 18 žiakov

    4. roč. s. uč. Rozália Kyzeková - 32 žiakov

    Žiaci sa vyučovali v jednotlivých ročníkoch samostatne, čo bola veľká prednosť v porovnaní s predchádzajúcim spôsobom vyučovania spojených ročníkov v školách Raková - Korcháň a Raková - Trstená. Obidve udedené školy sa zlúčili pod jedno riaditeľstvo s názvom Základná školy 1. - 4. ročník Raková - Trstená. Vyučujúci i žiaci ocenili hneď v prvých okamihoch vstupu do prekrásnych tried prednosti priestranných, svetlých a vkusne riešených priestorov.

    Uvidíme, čo nám pripraví život v týchto nových priestoroch...       píše Mgr. R. Kyzeková

     

    A čo priniesol život? To nech posúdia tí, ktorí sa v škole vzdelávali, tí, ktorí vzdelávali, tí, ktorí zabezpečovali prevádzku, ale aj ostatní návštevníci...

    Za 30 rokov prešla budova školy rôznymi rekonštrukciami aj vďaka riaditeľom Mgr.  Š. Haviarovi,    Mgr.  R. Kyzekovej,  Mgr.  J.  Larišovej,   PaedDr.  J. Helešovej a úzkej spolupráci s predstaviteľmi úradov.

    Kus života v nej prežili pedagogickí i nepedagogickí zamestnanci. Z bývalých žiakov sú už rodičia, ktorí dnes posielajú svoje deti do školy za vzdelaním...

     

    A budúcnosť školy?

    Verme, že bude ešte lepšia, nakoľko stojí na prahu nových zmien...

  • Júl - august

    I počas letných mesiacov je v škole pohyb - čistia sa okná, drevené steny, podlaha, utiera sa prach....

    Postupne prichádzajú nové učebnice, školské potreby...,

    aby 5. septembra 2011 bolo všetko pripravené na začiatok školského roka 2011/2012

  • 30. jún 2011

    sa niesol v slávnostnej atmosfére, plnej očakávania z vysvedčenia, radosti z diplomov a množstva odmien.

    Rozlúčili sme sa s 12 štvrtákmi, ktorí pokračujú vo vzdelávaní na 2. st. ZŠ

    a tiež s p. učiteľkou Mgr. Jankou Pavlišinovou, ktorá bude od budúceho šk. roku učiť v Turzovke.

    Všetkým prajeme veľa šťastia a radosti v ďalšom živote!

  • Čistenie a upratovanie

    Dnes, po odovzdaní učebníc, prebiehalo v našej školičke veľké upratovanie skríň, skriniek, kabinetu a čistenie lavíc a stoličiek.

    Zajtra si trošku zašportujeme a je tu posledný deň školského roku 2010/2011.

  • Celoškolský výlet do Nízkych Tatier

    V piatok 10. júna 2011 utíchli priestory školy v Trstenej. Príčinou bol celoškolský výlet, výnimočný nielen cieľom, ale aj poslednou spoločnou akciou so svojou školou...

    Obdivovali sme krásy jaskyne Slobody v Nízkych Tatrách a nie menej nás uchvátil i pohľad z vtáčej perspektívy z opraveného hradu Strečno. Unavení množstvom precestovaných kilometrov, i keď v luxusnom autobuse p. Kvašňovského a ešte viac vyšlapaných schodov, plní dojmov z krás nášho Slovenska, sme sa šťastne vrátili domov do Rakovej.

  • Medzinárodný deň detí

    Aj tento rok sme si pripomenuli 1.  júna - MDD spoločnými hrami, súťažiami, tancom. Samozrejme nechýbali i sladké odmeny aj od predstaviteľov OÚ v Rakovej, za čo im touto cestou ďakujeme. Prekvapením pre všetky deti bolo vystúpenie kúzelníka a jeho pomocníkov. Fotografie  vo fotoalbume svedčia o vydarenom dni, napriek oblačnému počasiu.

  • Branný deň

    Slnečnými lúčmi zaliata kľukatá cestička nás priviedla až  k horskému hotelu Polom, kde sme sa mohli pokochať prekrásnou prírodou i milými atrakciami pre deti. Posilnení opečenou slaninkou a plní pekných zážitkov sme sa šťastne vrátili domov

  • Deň rodičov

    V piatok 20.05.2011 opäť navštívili mamičky, ockovia i babičky priestory našej krásnej školičky, aby si pozreli vystúpenie svojich ratolestí pri chutnej kávičke, čajíku a výborných zákuskoch. Domov si odnášali pekný zážitok a milé pozornosti vyrobené s láskou.

  • ZRPŠ

    1. 4. 2011

    Dnes sa konalo mimoriadne ZRPŠ, zvolané za účelom informovania rodičov o plánovanej organizácii školstva v Rakovej.

    Ďakujeme pánovi starostovi a pánovi poslancovi Kultanovi, že všetkým prítomným podali podrobné informácie.

  • Inšpekcia

    Dnes poobede nás navštívili dve milé inšpektorky, ktoré sa prišli pozrieť na krúžky CVČ.

  • Zásobníky na toaletný papier, mydlo a papierové utierky

    Od 22.03.2011 už čistejšie, hospodárnejšie, estetickejšie...

  • Ikar

    Ponúkame knihy z Ikaru za veľmi výhodné ceny.

  • Konzultácia so psychologičkou

    V pondelok 21.03.2011 poobede sa zamestnanci školy zúčastnili dvojhodinovej konzultácie so psychologičkou Mgr. Katkou Buchovou z CPPPaP Čadca na tému "Stres a ako zvládať stresové situácie".

  • Rozprávková noc

    Kde bolo, tam bolo, bola jedna milá školička a v nej sladko zaspávali krásne detské očká.... Sníval sa im sladký sen, že sú v rozprávkove len...

strana: